slider-1

Foto: Lars Hjertberg

Peter Gissy

– En av landets mest utlånade författare

Välkommen till min egen sida. Jag har skrivit 50-talet böcker, ett stort antal av dem är deckare. De flesta utspelas i Göteborg. Jag började som författare för vuxna, men har genom åren skrivit mycket för barn. Nyheter från ifjol: "En avgörande ledtråd" samt "Mord till kaffet - fem kusliga kriminalnoveller". Båda är vuxenböcker. I år kom "Det fjärde fingret".

Senaste recensionerna

"Boken är spännande och obehaglig på ett nagelbitande sätt och på vägen mot lösningen finns det flera engagerande berättelser kring karaktärerna. Peter Gissy flirtar med sin gamla hemstad Landskrona i sina böcker och det gick inte mig förbi att det var även så i Det fjärde fingret."
(Bokluckan.se)

"En oemotståndlig deckare. Det finns ett driv över sidorna som gör att man inte kan sluta läsa. Hela tiden finns spänningen där. En av Peter Gissys bästa!"
Camilla Läckberg

"Romanen är en otäckt spännande och våldsam nagelbitare i sju delar om män vars behov av makt över kvinnor är omättligt, om bestialiska mord men också om kollegial konkurrens, frustration och vänskapsband hos polisen, skriven på ett lättillgängligt språk.”
(Ur BTJ-häftet nr 6, februari 2021)

Alla recensioner